Hvordan det ville være – at blive tvunget væk fra sin hjemstavn, på grund af en krig – væk fra hjem, familie, venner – væk fra alt hvad man kender og kun med en enkelt kuffert, indeholdende den allermest nødvendige bagage – er svært at forestille sig – men det er virkeligheden for mange ukrainere og det er noget af det de fortæller om i dette program

Det drejer sig om ca. 8 millioner mennesker – der – ifølge FN – er flygtet fra Ukraine. Ca 22.000 er kommet til Danmark og det er 22.000 mennesker, hvor langt størstedelen er kvinder og børn – fordi manden, faderen eller sønnen, er blevet tilbage i Ukraine for at kæmpe for sit land. Alle 22.000 skal finde en hverdag, de nu kan få til at fungere i Danmark – en hverdag der skal være så normal som muligt – selv om de lever hvert minut, hvert sekund – døgnet rundt – med frygten for at der skal ske deres mænd/sønner/fædre noget i krigen.

Vi har mødt nogle af dem, der er ‘havnet’ i Aarhus. De fortæller deres historie – om hvordan de helt indtil den 24. februar 22 ikke troede på, at der for alvor ville udbryde en krig – men måtte sande – de tog fejl. De fortæller om flugten, om at måtte gemme sig i kældre – om ikke at have mad og om angsten, og de fortæller om hvordan det er at komme til Danmark, og hvordan det lykkes at få en hverdag til at fungere.

FOTO – fra optagelsesdagen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.