… i de Aarhusianske køkkener

Aarhus Kommune har en vision om at være CO2 neutrale i 2030 – og for at nå det mål, skal der sættes ind på mange forskellige områder – bl.a. på fødevarebranchen. Her er produktionen af kød og mejeriprodukter, blandt de største CO2-syndere, hvorimod klimaaftrykket er væsentligt mindre, når vi taler plantebaserede fødevarer.

I denne udsendelse skal vi høre om et projekt, der går under temaet “Mere bæredygtig, klimavenlig og velsmagende mad i Aarhus Kommunes køkkener.”

Jonatan Marcussen og Gábor Laki – fra virksomheden LOOP Food Lab – brænder begge for bæredygtighed og lokale fødevarer, og da flere og flere bosætter sig i byerne, har de tænkt, hvorfor ikke producere der hvor kunderne er og derved spare på transporten?

Som tænkt så gjort – så i dag er deres bud på mindre klimabelastende fødevarer – gourmet svampe, mikrogrønt og fermenterede produkter, som f.eks en dansk soyasauce.

Se med på tv-kanalen DK4:

  • Onsdag d. 14. april kl. 21.05
  • Fredag d. 16. apr kl. 13.20
  • Tirsdag d. 20. apr kl. 14.25

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.