… i de Aarhusianske køkkener
Aarhus Kommune har en vision om at være CO2 neutrale i 2030 – og for at nå det mål, skal der sættes ind på mange forskellige områder – bl.a. på fødevarebranchen. Her er produktionen af kød og mejeriprodukter, blandt de største CO2-syndere, hvorimod klimaaftrykket er væsentligt mindre, når vi taler plantebaserede fødevarer.
I denne udsendelse skal vi høre om et projekt, der går under temaet “Mere bæredygtig, klimavenlig og velsmagende mad i Aarhus Kommunes køkkener.”
Jonatan Marcussen og Gábor Laki – fra virksomheden LOOP Food Lab – brænder begge for bæredygtighed og lokale fødevarer, og da flere og flere bosætter sig i byerne, har de tænkt, hvorfor ikke producere der hvor kunderne er og derved spare på transporten?
Som tænkt så gjort – så i dag er deres bud på mindre klimabelastende fødevarer – gourmet svampe, mikrogrønt og fermenterede produkter, som f.eks en dansk soyasauce.
Se med på tv-kanalen DK4:
- Onsdag d. 14. april kl. 21.05
- Fredag d. 16. apr kl. 13.20
- Tirsdag d. 20. apr kl. 14.25










