… en glemt gryde med kogende havvand bliver starten på et rigtigt eventyr

Rundt om i Danmark udspiller der sig et hav af solstrålehistorier – historier som er små eventyr i hverdagen og historier som vi ikke umiddelbart hører om. Det gør vi noget ved i dette program – vi skal nemlig høre om hvordan en glemt gryde med kogende havvand bliver starten på et rigtigt eventyr.

iført et par waders går han ud i vandet

Det er et eventyr – der udspiller sig i Blokhus – og i hovedrollen har vi Bo. Et par gange om ugen kører Bo på stranden – iført et par waders går han ud i vandet – fylder 2 spande med havvand – tømmer dem i en tank, der står på traileren – en tank der kan rumme op til 1 tons vand – kører hjem med den fyldte tank og ca 4-5 uger senere har han fremtryllet omkring 30 kg salt – salt af den allerfineste slags, og produceret på den mest miljøvenlige måde.

… han er hårdtarbejdende

Bo kunne godt være en moderne udgave af Georg Gearløs – han er hårdtarbejdende og han opfinder og konstruerer alt – lige fra hvordan vandet bliver ledt fra tanken i traileren, gennem lange rørsystemer, ned i en stor opbevaringstank og til et komplet solvarmeanlæg, der sørger for fordampningen af havvandet i de over 60 pander.

… i dag skinner solen

Han stod af ræset – nu er han glad – han manglede glæden i arbejdet, havde for mange besværlige kunder – men i dag skinner solen og er nu kun omgivet af glade gæster.

PREMIERE

  • Fredag den 24. februar 2023 kl. 20.25

Genudsendelse:

  • onsdag den 8, marts kl 22.40
  • torsdag den 9. marts kl 18.45
  • tirsdag den 21. marts kl. 20.35
  • torsdag den 30. marts kl. 01.40
  • fredag den 7. april kl 11.40
  • fredag den 28. april kl. 01.55
Salt-eventyret i Blokhus

stemningsbilleder fra optagelserne:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.