Goddag, jeg er læge og mit navn er … … vi har ikke mødt hinanden tidligere – og det er fordi jeg er trådt til, da vi er ramt af sygdom – men vi har gode nyheder til dig” … siger en storsmilende læge på afd. C på Skejby … min puls kan høres – og mærkes . . .

Dine kræftknuder står stille – de har ikke ændret sig siden sidste skanning – og du tåler kemoen fint, du holder vægten, du er fuldtidsarbejdende og du vandrer 5 km hver dag – alt er fint, så vi fortsætter uændret med kemobehandlingerne” … fortsætter hun og spørger til sidst om jeg har spørgsmål,

“TAK … Øhhh … nej sååå … tak for i dag” … får jeg sagt med verdens største smil.

“Mindre end 5 minutter tog den samtale. Alle fik og gav et smil på vejen ud – og ingen kunne være i tvivl at det var en super lettet, taknemlig og glad – mig – der gik ud ad døren. Det hele nytter noget.

WALK er lig med tanker

På denne dags walk – løber der en strøm af tanker gennem mit system – tanker om IKKE at tænke for meget – men bare VÆRE her – være til stede – HER og NU. Tanker – om de aftryk vi alle, på en eller anden måde sætter, når vi ikke er her mere. Hvilke sætter jeg? Har jeg været ‘god nok’? Og hvad vil det sige at være ‘god nok’? Og overfor hvem? Overfor min omverden og/eller overfor mig selv? Ingen ende ville alle disse tanker tage – turen blev lang – og uden konklusion.

Tag’ en tur til Frøstrup i Thy

Dette virvar af tanker var nok – blandt andet – inspireret af det tv-program jeg netop har færdigklippet »Niels Halds Fabelverden … i Thy« et program, hvor hovedpersonen dør i en alder af 66 år – efter få måneders sygdom – i 2021 – af lungekræft. En gruppe mennesker – der har været tæt på afdøde – fortæller med hjertevarme, eftertænksomhed og ikke mindst med humor, om de minder de har sammen med ham.

Fremtiden er lige her og nu.

Jeg fortsætter ufortrødent … med at walke minimum 5 om dagen – med at tænke tanker – med at nyde samværet med verdens dejligste familie – med venner, naboer og kolleger – med at arbejde med mine mange tv-programmer – med at dyrke tomater – med at finde firkløvere – med at modtage kemo hver 14. dag og ikke mindst – med at tro på fremtiden.

Må alle nyde sommeren og livet – her og nu

Link til: programoversigten

FOTO-UGE-BOGEN:

Programoversigt uge 27

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.