Hvorfor tage på sommerferie – sydpå – når Danmark er allersmukkest om sommeren?

… det er et spørgsmål jeg ofte har stillet – ikke bare til andre – men absolut også til mig selv. Og det har jeg fordi jeg mener vi er så heldige at vi lever og bor i et så skønt land – der har så meget at byde på – når det gælder plads og rum til ren afslapning – altså holde ferie som i ferie.

Jeg vil æde min gamle hat på at selvom mange af os siger at vi har besøgt hver en mulig plet i landet, så er der stadig mange nye ‘pletter’/steder vi endnu ikke har opdaget, og det er hvad enten vi taler om naturen eller et feriehotel, en kro, en campingplads, et shelter eller hvordan vi nu vælger at opholde os på en ferie.

Det, der er et must for de fleste af os, er at komme hjemmefra i ferien – væk til steder hvor vi kan slappe af, bade, vandre lave bål eller hvad pokker vi nu hver især bedst synes om. Det handler nemlig om at komme ned i gear, være 100 sammen med familien 24/7, lave ingenting eller ihvertfald lave noget andet – se noget andet – end det vi gør og ser i hverdagen.

Og at se “noget andet” kan det ikke lige så godt være i Højer, Skagen som i Gedser og alle steder derimellem – for derved at undgå stress på en lang flyvetur, bustur eller biltur? Det vigtigste er da at vi får holdt vores ferie

Og ferie – har vi alle brug for – og har ret til – en ret som først blev indført ved lov i 1938

Inden da var der ingen lovmæssig ret, til at en arbejdstager kunne holde ferie. I 1910 kunne de højeste embedsmænd opnå en ferie på en måned, de lavere rangerende måtte nøjes med 14 dage. I 1919 havde ‘De samvirkende fagforbund’ et samlet medlemstal på 260.000, og af disse har kun 63.000 arbejdere kunnet holde ferie fra to til 12 dage, og heraf har kun en mindre del haft ferie med løn. Dvs. at kun hvert fjerde medlem havde ret til ferie.

… hentet fra Arbejdermuseet.dk

MEN – inden jeg bliver alt for ‘hellig’, så må jeg indrømme at jeg netop har været 5 dage på Mallorca – og jeg tøvede ikke en brøkdel af et sekund med at sige ja tak, da jeg blev spurgt om jeg ville med. OG – ikke så meget som et split sekund har jeg fortrudt det, men indrømmer helt ærligt – “DET VAR FEDT”

Og hvorfor?

Vejret spiller naturligvis en rolle – ingen tvivl om det. Det gør den golde og voldsomme natur også, det varme turkisblå hav, ligesom den anderledes kulinariske kultur og ja – kulturen generelt, men vigtigst er nok at opleve stemningen, lokalbefolkningen – der lever – pga varmen – noget anderledes end vi gør. De holder deres siesta og de har tid til at slappe af – ingen stress – tid til at være sammen – tid til at være.

Det har jeg taget med mig.

FOTO-UGE-BOGEN

… fra 5 dage på Mallorca – i bagende sol – alle dage, det kan man da vist ikke klage over. Det var vores første besøg på øen – men absolut ikke sidste. Må sige at det – på alle måder – var en vidunderlig ferie – med badning i Middelhavet, et hav der var varmere end luften (sådan føltes det ihvertfald) og med vandring i forunderligt natur, hvor vi frit kunne plukke og spise friske figner. Mallorca får 5 stjerner ud af 5

Søndag hjemme i Danmark – og heldigvis blev det til en vandretur på vores hjemlig strand – også i høj sol – inden et. skybrud væltede ned.

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.