… meget lidt – skal der til for at gøre mennesker glade – for at gøre mig glad.

Hvad der “gør glad” er helt sikkert forskellig fra person til person

… men mon ikke de fleste af os er glade, når det f.eks. går godt for vores nærmeste – når de trives – trives godt – der hvor de er i livet – og når vi er sunde og raske osv.???

Sådan er det ihverfald – 100 – for mig – ja – og så er der også mange små hverdags ting som fylder mig med en glæde. Mine vandreture er blevet en af dem – men det er jeg ret sikker på at mange nok allerede ved eller har gættet – og – når jeg så spotter firkløvere og hjertesten – så vil jeg sige at glæden og taknemligheden bliver – om muligt – endnu større. Jeg har ikke tal på indsamlede firkløvere, men har mange, og de er alle pressede og fylder efterhånden flere bøger.

Og heldet og lykken – er overalt – når bare vi stopper op – og ser det.

På mine gåture ser – oplever – jeg noget nyt – hver gang – også selvom det er de samme strækninger. F.eks. blev min næse forleden dag fyldt med en duft som straks sendte mig tilbage til min barndom. Det var vejkantsgræs – græs, som heldigvis ikke bliver klippet så tit som det gjorde tidligere – et bevis på at vi hele tiden bliver bedre og bedre til at passe på vores jord, og som har betydet at hele sommeren har insekter af enhver slags da også summet livligt – og – mange smukke vejkantsbuketter har fyldt vaserne i vores stue – men 1 eller 2 gange pr. sæson bliver det dog klippet og når det så sker – og det får lov at ligge – så opstår duften af hø. Det er en helt speciel duft som vækker minder – minder fra min barndom, når høet blev høstet på marken, minder som fylder mig med stor glæde – og minder som rummer den ultimative frihed, med højt til himlen og masser af plads at boltre sig på.

OG noget helt andet …

… vi er ikke gode nok til at rose hinanden

Det er vi kke generelt – og hvor ville jeg ønske at vi blev bedre til det – fordi – jeg ved hvad roser gør ved mig – bl.a. kan jeg nævne en lille hverdags eksempel; Vi fik besøg af en indsamler til Scleroseforeningen – vi smalltalker lidt – jeg mobilpayer – en af de nemmeste måder at komme af med penge på – og så siger indsamleren: “Tak for godt læsestof og for noget godt TV” – Hold op hvor det dog også gjorde glad 🙂

FOTO-UGE-BOGEN

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Discover more from lissie.dk …

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading