… “Er det kemoen?” “Canceren?” “Er sygdommen alligevel ved at snige sig ind på mig?” “Eller er det bare helt almindelig vintertræthed?” – og ja – det tror jeg det er – og det er nok helt naturlig, efter en hektisk periode med såvel fysiske ting omkring højtiderne, som de psykiske?” Ja – det er bare nogle af de mange tanker der florerer, bare fordi jeg har følt mig en smule mere træt end jeg plejer.

Og når alt kommer til alt – så skulle jeg ikke tænke på ret meget i forbindelse med julen – alt var planlagt – manden til Nordsjælland og jeg i sommerhus, hvor børnene stod for alle forberedelser til juleaftenen. Sådan blev det bare ikke. Først, så røg manden 2 dage på AUH, hvilket betød at turen til Nordsjælland blev annuleret – OG – oveni det, så forvandlede stormen “Pia” området, hvor det skønne sommerhus, som jeg skulle fejre julen i, sammen med min familie – til en sø. Kun iført vaders ville vi have haft adgang til huset. Resultatet blev – at vi alle fejrede jul ved ældste datter – en juleaften, som blev alt det en juleaften skal være. Familien samlet, alle hjalp til – hygge og glæde og den skønneste julemiddag og sang og danse om juletræ og pakke tonsvis af gaver ud – jo – se det blev jul – rigtig jul.

Nytårsaften, blev for mig også en aften, hvor vi på smukkeste og hyggeligste vis, sammen med yngste søsteren og mand – fik sagt farvel til 2023. Et par timer ind i 2024 – ændrede det hele sig dog. Manden min fik det dårligt, feberen røg på no time i vejret – så slemt at en ambulance måtte hente ham. Han har det ok i dag – men AUH beholder ham, indtil de har fundet årsagen. Tænker at nu kan det kun gå fremad i 2024.

Og ellers mener jeg at nytårsaften – må være én af årets bedste aftener – bl.a. fordi det er aftenen, hvor jeg tænker mange af os stopper op – ser lidt tilbage på endnu et år der nu allerede er historie, præcist som vores Dronning gør i nytårstalen – en nytårstale, som iøvrigt i år var helt speciel – hvilket nok ikke er gået mange næser forbi – og måske var det den bedste i hendes 52 år som regent. Det var en nytårstale, hvor hun, stille, velovervejet og meget professionelt melder ud at hun abdicerer. Altså en tale som bekræfter at aftenen er den aften, hvor der reflekteres, og nye tider, nye idéer og nye målsætninger bliver fremlagt.

Og ja – nytårsfortsæt og målsætninger – tror jeg mange af os har indegået med os selv – netop nytåraften og for mit vedkommende gav jeg mig selv – nytårsaften 22/23 – det mål at jeg ville gå 360 x 5,6 km – om dagen – i gennemsnit – altså = 2023 km i 2023. Resultatet blev: 362 vandreture og sammenlagt 2408,2 km – hvilket dog kun rakte til en 2. plads

Som mange af mine følgere – her på blokken – vil vide, så blev 2023 jo også året, hvor jeg fik konstateret uhelbredelig cancer – men er jo altså i en kemobehandling og det virker og giver masser af tro og håb for fremtiden. Det er naturligvis et kæmpe chok at få den melding – men ret hurtig kunne jeg kun sige til mig selv, “Sådan er det så nu – og det står umiddelbart ikke til at ændre – men den tid der nu bliver mig givet herefter – skal være så positiv som mulig” Det har jeg efterlevet – og vil endda gå så langt at jeg vil sige 100% – og med al den kærlighed jeg oplever – hver dag – fra såvel mine nærmeste – som fra rigtig mange mennesker jeg ikke engang kender – endnu – så kan jeg kun være ydmyg og taknemlig – og det er jeg – af hele mit hjerte.

Jeg går ind i 2024 – med mange nye spændende tv-projekter – og ikke mindst med åbent sind og med tro på fremtiden. Jeg ønsker og håber for alle – at 2024 må blive et smukt år, fyldt med kærlighed.

Godt nytår.

FOTO-UGE-BOGEN


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.