Rundt om i Danmark udspiller der sig – måske endda dagligt – et hav af solstrålehistorier – historier, som er de små eventyr i hverdagen, vi ikke umiddelbart hører om – simpelthen fordi de ikke sælger overskrifter. Det er da – ja ikke bare lidt skræmmende, men – meget skræmmende – for – ligesom vi alle holder af den energigivende fru moder sol – så er en solstrålehistorie også med til at give os energi, den inspirerer os til at finde det allerbedste frem i os selv – vi bliver positive – i godt humør – vi smiler – vi glædes – og alt dette smitter.

I søndagens udgave af Presselogen var et af temaerne – at vi konfronteres dagligt med alt for mange dårlige news – ja endda så mange, at mange af os slukker for nyhederne. Og – ligesom solstrålehistorierne – så påvirker Bad News os også meget – men i negativ retning. De skaber dårlig mood – vi mister håb – håbløshed opstår – og der er ikke langt til at vi tænker at det hele også bare kan være lige meget.

En bedre balance mellem de gode og de ‘dårlige’ nyheder – vil være ønsket.

Glemt gryde med kogende havvand bliver starten på et rigtigt eventyr

I den uge vi har bag os – uge 2 – har jeg netop klippet på en solstrålehistorie – en historie om hvordan en glemt gryde med kogende havvand bliver starten på et rigtigt eventyr. 

Det er et eventyr – der udspiller sig i Blokhus – og i hovedrollen har vi Bo. Vi møder ham på en varm sommerdag og vi møder ham på stranden. Han er iført vaders og har en spand i hver hånd. Han går i fast rutefart – ud i Vesterhavet – fylder de 2 spande med havvand – går tilbage til bilen – tømmer vandet op i en stor beholder – og sådan fortsætter det indtil beholderen er fyldt med et tons havvand, hvorefter han så kører hjem. Men meget mere om den historie næste gang.

“Lysglimt … Et pusterum i hverdagen”

I den kommende uge – torsdag den 19. januar kl 19.10 – er der premiere på programmet “Lysglimt … Et pusterum i hverdagen” – et program som også er en solstrålehistorie. Lysglimt – som er Danmarks ældste rekonvalescenthjem – tilbyder et ophold på 12 dage – til alle, som har brug for at samle nye kræfter. Her er en varm og hjertelig atmosfære – her er nærvær og samvær, her er sang og smil, her er frisk luft og højt til himlen – her glemmes alt om de skavanker der i mange tilfælde følger med det at blive ældre – her glemmes ensomhed – her lades op med med ny energi. “En af gæsterne siger “Efter 2 dage tog jeg mig selv i at gå og synge – det har jeg ikke gjort længe” Det er da positivt, livgivende og får troen på alt det bedste frem – ik?

Se de første par minutter her og glæd dig til premieren torsdag den 19. januar 2023 – kl 19.10:

FOTO-UGE-BOGEN fra uge 3 2023 –

OG – ja – jeg holder stadig min målsætning om at gå godt 5 km om dagen – hver dag – eller i gennemsnit 39 km om ugen – i hele 2023.

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.