“… dine target-tumorer er blevet mindre” – siger lægen. Brøkdele af et sekund kigger jeg bare på ham – og ‘båtnakket, som jeg føler mig lige nu – så spørger jeg “og det betyder?“. “Ja, det betyder jo at kemobehandlingen virker” smiler han.

Fra 41mm til 16mm

Han forklarer videre: “Da de bliver opdaget i august vælger man tre tumorer – ud af mange, da min cancer – på ret kort tid – havde spredt sig. Det er de tre, man har foretaget en måling på og det er dem man sammenligner, efter hver scanning. Man kommer så frem til et tal på 41 mm – altså størrelsen på de tre tumorer lagt sammen – og det tal hedder i dag 16 – altså en meget meget flot reduktion. Kemoen virker.” Med stor ydmyghed må jeg sige, jeg er dybt taknemlig og mega glad.

Kemobehandlingerne fortsætter

Jeg har – so far – modtaget 12 kemobehandlinger på det halve år der er gået siden jeg fik diagnosen i september – og “det er vildt flot” siger sygeplejersken. “Det er den kemobehandling der er skrappest – fordi der er flest kemostoffer i – og det er også den, hvor mange før dig har opgivet pga bivirkningerne.” fortsætter hun. Det giver mig en lidt underlig smag i munden – for hvor længe kan jeg så blive ved? – “Mange år!” – skriger mit indre. For selvom jeg må give hende ret i at de er altså ret ØV – disse bivirkningerne – så er de er heller ikke værre end at jeg kan leve med dem. Til sidst slutter lægen, “Og skulle kræften bliver resistent overfor den behandling du får nu – så er der en anden mulighed – med nogle andre kemostoffer – altså en plan B.” og det er mega betryggende at vide. Sååå altså – jeg skal bare fortsætte med kemobehandlingerne. Og det gør jeg.

Hyler af glæde

Vi går fra samtalen med et stort smil – et smil som en af de øvrige sygeplejersker kommenterede med et, “Du ser glad ud” ” Ja, de er krympet” siger jeg og hun giver mig en kæmpe krammer. Jeg hyler af glæde, hyler over at svaret er positivt – hyler over at møde den omsorg, hyler over at mine børn har taget fri for at være med til samtalen, at manden er med og at vi alle sammen kan fejre det fantastiske svar.

Spontant kram

Det, at få et kram – et kram, hvor man kan mærke at det kommer fra hjertet, et kram der er fyldt med omsorg og kærlighed, hvor betyder det dog meget mere end man lige har tænkt over. Det er jeg sikker på at alle vil give mig ret i. Forleden dag – imens jeg fik lidt styr på forhaven – kom min nabo hjem, parkerede bilen og kom straks hen til mig, bare for at give et kram, helt spontant. Da gik det for alvor op for mig, hvor stor en betydning et kram har, hvor godt det gør helt ind i det inderste og endnu mere, når vi mindst af alt venter det.

Det faste ugentlige indlæg

Med ugens tv-oversigt – længere nede – og de ugentlige fotos – fra mine daglige gåture i lokalområdet – ønsker jeg alle en herlig uge – i marts 2024

UGENS-FOTO-BOG

OG – ugens WALKS 🙂

… walks – som jeg sikker på gør noget godt for mit helbred og som jeg ved – gør noget godt for mit velbefindende, mit humør

Kommende uges programoversigt 🙂

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Discover more from lissie.dk …

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading