Et program – om aktive seniorer mellem 68 og 90 – der holder sig i gang ved at bygge Viborgs indre by – som den så ud i 1850 – vel og mærket i størrelsesforholdet 1:10 – er færdigredigeret 🙂

Velkommen i Viborg og velkommen på værkstedet, hvor der i nu godt 20 år arbejdes på at bygge Viborg som den så ud – inden for byporten – i midten af 1800-tallet – vel og mærket i størrelsesforholdet 1:10.
Det er alle pensionerede mænd – og en enkelt kvinde – som har opbygget et fællesskab – der holder såvel ensomhed som kedsomhed på lang afstand – et begreb der ellers er udbredt blandt seniorer – men ikke her.
Indtil videre er der opført over 50 huse – i 100% tro kopier af de originale. “Målet er mange flere – og bygges der videre i samme tempo som hidtil, så er der arbejde ca 200 år endnu”, siger Leif Møller, formanden for minibyen.
Vi kigger med på værkstedet, når der produceres mursten, tagsten, vinduer, døre, gadelamper og gadeskilte og ikke mindst når den lille gruppe – hvor yngste medlem er 68 og ældste 90 – mødes i kaffestuen – hygger og nyder samværet.
BILLEDER FRA OPTAGELSERNE:

Foto-uge-bogen:

… nu med ‘ny’ bil – den gamle Corsa har gjort det godt – 368.000 km på 10 år – og de 360.000 har vi kørt. Men pludselig ville den ikke køre 1 meter længere – motoren havde ikke fået olie – og det fortæller den først da det var for sent – ingen advarsel. Det var nærmest som om den sagde: “Så kan I lære det!” – Ja, ja – men den var også sort – den nye er hvid – og den har kun tilbagelagt 23.000 km – endnu )

– Selvom vi nu er godt kørende – så går det bestemt ikke ud over mine daglige Photo-Walk 😉 De ugentlige 70.000 skridt SKAL jo altså nåes, og selvom der var 2 dage i denne uge jeg ikke kom afsted – så slutter ugen alligevel på 76.910 skridt 👣
Risskov er i forandring – sidst jeg gik her, var der – når man kiggede godt efter – et tegn på at ramsløgene – som man venter på hvert forår – var på vej. NU er de her – det er så vildt et syn og duft – hvert eneste forår – ligesom solnedgangen – der er utrolig smuk – hver gang.
OG – i Rådhusparken er bunden fyldt med tusindvis af smukke krokus i gule, blå og hvide farver.
OG – så den blå himmel – og 2 cifret temperatur – Life if Live 🙂

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.