Mon ikke – mange har prøvet – at høre så mange gode anbefalinger om en film – at man tænker – den kan da kun skuffe? Og ganske ofte – viser det sig at – JA – filmen skuffer – ihvertfald lidt. Men – sådan var det ikke – med filmen CLOSE – en belgisk film, hvor der blev sagt – husk at tage godt med køkkenrulle med OG – må sige – det gjorde jeg – og det var jeg glad for.

Det er ikke helt det der er nødvendigt …

… når man zapper ind på dk4 og ser de 3 nye udsendelser nedenfor – men til gengæld er de mega hyggelige og inspirerer helt sikkert til et besøg, når man er i nærheden af Nissum Fjord i Vestjylland

Lidt uden for Ulfborg – som, med sine ca 2000 indbyggere, er den største by ved Nissum Fjord – ligger Ulfborg Kirkeby. Det gamle mejeri i byen har – efter lukningen af mejeriproduktion – huset et snedkerværksted – og siden er det blevet til et kafferisteri.
Her møder vi Bjørn. Han vil fortælle om hvordan han og svigerfaderen fik idéen til at riste kaffe – så at sige midt ude på heden
Ja, interessen for have – er Anette helt sikker på – starter dengang hun stadig sover til middag i barnevogn. Den bliver nemlig stillet under kirsebærtræet og der kan hun så ligge og kigge op på de smukkeste lyserøde blomster – ligge der og drømme om at når hun bliver stor vil hun ha’ sin helt egen have
Vi er lidt nord for Vemb – tæt ved Nissum Fjord.
Her får Anette – mange år senere – muligheden for at opfylde drømmen om en have. En have der udvikler sig til en have på et par tønder land – en landbohave – en oase – der gennem årene er vokset op af det flade og sandede vestjyske muld – en have – som i dag måske kan minde om de engelske haver – og alligevel?
Skærum Mølle ligger lige der, hvor 2 smeltevandsåer, efter sidste istid – nemlig Lilleåen og Storåen – løber sammen. Skærum Mølle er stedet – hvor man kan bruge lang tid på at fordybe sig i historien – og historie er der meget af.
Her er gjort adskillige fund af potteskår fra jernalderen – fundet på markerne rundt om på Skæring Mølle – og her finder vi “Huset for Sten og Stjerner” – skabt af Per Kirkeby, en bygning som også kaldes en “Funktionel skulptur”, her er et Teglværksmuseum, den gamle Brugs med inventar og varelager fra omkring 1910-15 og ikke mindst – et naturområde af international betydning for en række sjældne og truede arter.
Vi møder Leif – han viser os rundt og fortæller om stedet.

TV-UGEN:

FOTO-UGE-BOGEN fra uge 19

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.