… og selvom det var den skønneste og også meget bevægende uge – vi nu er gået ud af – så er det allerede weekend igen – endda en lang en af slagsen? Sådan tænker jeg ofte, når weekenden starter – simpelthen fordi min uge er væk – før den er begyndt.

Der var engang – for meget meget længe siden – ja, da var der evigheder til at det blev weekend. Jeg husker at når det blev onsdag – så tænkte jeg – at nu er vi da halvvejs på en lang arbejdsuge. Hvorfor er det så lige, at den tankegang har ændret sig? Vel vel – ved jeg at vi er blevet ældre, men hvad har det lige med det at gøre? Hvorfor føles en uge meeeget kortere nu – en dengang?

På høje tid … skrevet af Benny Andersen – giver derfor mere og mere mening:

Det er på tide – vandet koger
jorden brænder – verden venter
da Alexander var på Cæsars alder
var han allerede Den Store
da Cæsar var i min alder –
var han allerede færdig
de spildte ikke tiden
tiden spildte ikke dem
de brugte tiden som en skjorte
sov med den på
spiste med den på
blev begravet i den.
Og her sidder jeg – holder avis
holder jul – holder igen
lader bedrifter gå min næse forbi
i håbløs restance – med opdagelser
verden venter ikke.
Da Mozart var fem år
da Jesus var tolv
da Columbus lettede anker
da Homer – da Rembrandt
da Pasteur – da Darwin – da Dalgas
da Gama Damokles
det er på høje tid
det er over tiden
min hat – min frakke
mine cykelspænder
det er nu eller aldrig.

Når vi får tid – så vil vi, besøge, vandre, gøre dit, gøre dat – NEJ NEJ NEJ – vi skal gøre det NU!

I denne uge måtte jeg sige farvel til en veninde – alt alt for tidligt 🖤

DERFOR … udsæt ikke noget – men “Walk Your Talk” – NU

Og i denne uge er der PREMIERE på flere tv-programmer – bl.a. et program fra og om “glas … museet for glaskunst i Ebeltoft” fredag den 26. maj kl. 20.10

Se de første par minutter her:

Glasmuseet i Ebeltoft – har skiftet navn til “glas – museet for glaskunst”
Vi har besøgt museet – hvor Mikkel Elming fortæller historien om museet – og på besøg er også den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand – Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen – som netop har åbnet årets udstilling EVOLUTIONS.

De siger om deres arbejde: “Vores praksis starter i en dyb betagelse af naturens mangfoldighed og kompleksitet. Vi kredser om spørgsmål som: Hvad kan vi lære af svampes kønsliv? Er plast en klippeart? Er vores handlinger faktisk styret af bakterieflora? Er internettet en svamp? Hvordan lærer vi at samskabe med naturen som intelligens? Kan mikroberne hjælpe os til at skabe nye samfundsstrukturer? Vores værker er således en række nedslag i undersøgelser af hvordan vi som art former nye horisonter for en fremtid, vi kun lige er begyndt at forestille os, på kryds på tværs og på trods.”

Vi følger dem i arbejdet med installationen Deep Time, som skal bestå af en serie glassøjler, hvor 12.000 år gamle sedimenter fra havbunden ved Arktis – støbes ind i glasset. EVOLUTION kan ses fra maj til januar 2024.
Historien om herregården Nørre Vosborg er lang, interessant og broget. Herregården som vi ser den i dag – er bygget i 1575 – af Gyldenstjerne – men historien går meget længere tilbage – et dokument fra 1299 fortæller nemlig at kong Erik Menved byggede en borg – “Osborg” – ved Storåens udmunding – altså lidt længere mod vest end der hvor herregården ligger i dag.
Helle Sigh tager os med – på lidt af den historiske rejse og vi har også bedt hende overlevere et par af de mange skrøner, der fortælles fra stedet.
På den lange smalle tange – Thorsminde Tange, der adskiller Vesterhavet og Nissum Fjord – ligger byen Thorsminde – en by som måske mere er en fiskerihavn end en by. Slusen, som blev anlagt i sidste halvdel af 1800-tallet – sørger for at regulere vandstanden og saltindholdet i Nissum Fjord, og iøvrigt er stednavnet Thorsminde sammensat af fiske betegnelsen – torsk – og af minde som tilbage i 1466 blev udtalt mynnæ og som betyder munding.
I dag ligger der inden for slusen et mindre antal fiskerbåde til fjordfiskeri og på ydersiden – af slusen – ligger de større kuttere, som alle lander konsumfisk.
Kigger vi tilbage i historien – så er der her ved kysten gjort adskillige fund efter strandinger af utallige skibsforliser.
På Strandingsmuseum St. George skal vi se et af verdenshistoriens største skibskatastrofer – et forlis med knap 1400 omkomne.

TV-UGEN:

FOTO-UGE-BOGEN fra uge 20

Ugen har også budt på mange vandreture – og ikke bare de sædvanlige – men en tur rundt om Gravlev Sø – og den tur kan anbefales – og en mindre tur rundt på Aarhus Ø – og igen må jeg sige – tag ud på Ø’en – gå rundt i alt det grønne denne nye bydel har fået anlagt – nyd en lunch på en af de mange skønne caféer – eller sæt dig bare og nyd stemningen

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.