… jeg elsker sommer, men ikke kræften – selvom jeg heldigvis ikke mærker noget til den og kemo-bivirkninger er minimale – kun de sædvanlige mundhuleproblemer, følelsesløsheden i fingerspidserne og under fødderne – som jeg efterhånden mere eller mindre har vænnet mig til – er der. Altså – jeg har intet at skrive om – udover nye spændende opgaver på jobbet.

Tv-optagelser i Thy

.. kl er 6:00 – en irriterende alarm bimler og larmer og får mig langsomt ud af den meget tiltrængte nattesøvn. Tiltrængt – fordi natten før brugte jeg nemlig ikke på at sove – ikke mit valg, men efter at have ligget og leget centrifuge i et par timer, kunne jeg ligeså godt stå op og hvad er mere naturligt end at sætte mig ved klippebordet for at fortsætte klipperiet af mit igangværende tv-projekt? Sååå – ret megen søvn blev det altså ikke til – men – i nat har jeg sovet som en sten – også selvom min søvntracker siger at søvnen har været af en dårlig kvalitet – så stoler jeg dog mest på mig selv – og alligevel – så føler jeg mig uoplagt – fysisk og vi skal på optagelser i ‘Niels Halds Fabelverden’ i Thy.

Ud af døren kommer jeg. Solen skinner fra en skyfri himmel og energien stiger langsomt – godt hjulpet til af noget proteindrik på turen. 2 timer senere møder vi op på adressen i Frøstrup – en lang række mennesker er mødt op for at være med til at sætte ord på spørgsmålet om ‘hvem denne kunstner var’ – før han døde i en alder af 66 – af leverkræft.

Sammen med en søster og mennesker der har kendt Niels Hald gennem kortere eller længere tid – forsøger vi at finde frem til hvem han var – kunstneren som har skabt en fabelverden – hvor såvel huset som værkstedet indgår. Her er tusindevis af malerier og skulpturer, alle inspireret af afdødes rejser til Nepal, Indien, Peru og Mellemamerika, men også af den nordiske mytologi. Han var meget produktiv – men har aldrig haft intentionerne om at sælge sin kunst. Glæder mig sååå meget til at klippe programmet.

Ikke mere fra mig i denne uge …

… men ønsker at alle må nyde solen og den danske sommer 🌞

Se ugens programoversigt – og – så lovede jeg vist en smagsprøve på programmet om:

Rhanders & Rina … Håndværk & Passion:

se de første par minutter her:
Se med, når vi fortæller historien om Rina Hansen – en helt almindelig pige, der ikke har ambitioner om at tage en akademisk uddannelse – men vil bruge sine hænder – og alligevel får en PhD i digital markedsføring. Hun fortæller om at arbejde med design, sammen med de største designer i Australien, USA og i London og hun fortæller om hvordan hun – med stor respekt for den kulturarv hun har fået ansvaret for at føre videre – har moderniseret og digitaliseret Rhanders Handsker og ikke mindst forvandlet virksomheden til et oplevelsesunivers – et univers, hvor historien om handsken fortælles, en historie der kan føres tilbage til 1200-tallet – ja faktisk endnu længere tilbage.

FOTO-UGE-BOGEN:

… tv-optagelser i Thy:

… udflugt i Mols Bjerge :

Programoversigt uge 21:

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.