… intet i verden kan slå den danske sommer – og i flg. mine betragtninger er der heldigvis også rigtig mange der har fået øjnene op for det. Vi var på en cykeltur i går – og det var så fedt at se masser af feriegæster på hele turen, langs stranden, ved Kalø Slotsruinen – og de var alle – i hvert fald næsten alle – danskere, kunne vi høre. Bilerne på p-pladserne var danske biler. Kunderne i supermarkedet – en søndag eftermiddag – var danske ferieglade gæster.

Men vi har ikke altid været vilde med at holde ferie hjemme – for i “gamle dage” kunne det være et udtryk for at den private økonomi ikke var til at rejse ud. Om det var sådan – ved jeg ikke – men gætter på, at der har nok været noget om det. Når jeg i dag følger de sociale medier, oplever jeg – at flere og flere – glædeligt og stolt – fortæller om de uendelige mange seværdigheder vi har at byde på. Og det er uanset om det er kultur eller natur – om det er unge eller voksne – ja, så postes der gladeligt photos – fra én af 27 Michelin restauranter – eller fra det lille lokale intime spisested, der kreerer retter med naturens ingredienser – eller – fra de lokale øl, whisky eller gin serveringer. Men det er bestemt også oplevelser fra vandreture, med mad over bål og overnatning i det fri – det er naturscenerier, hvor jeg stadig forbavses over hvor smukt og hvor stor diversitet vores land har at byde på.

Biodiversiteten – er også et begreb vi alle er blevet mere bevidste om. Ingen kan benægte, at det er helt vildt skønt at se vejrabatter og andre områder, hvor naturen får lov at boltre sig – områder, som tidligere blev klippet – men som i dag for lov at leve sit eget liv. Resultatet er et væld af blomstrende vilde blomster i alverdens smukkeste farver og med et leben og summen af insekter – der flyver rundt og snuser og smager på blomsterhonning. Det er et paradis, for dem at leve i – for os at se på.

Og mon ikke også miljøbevidsthed generelt – har noget at sige? Det tror jeg. Vi er nemlig blevet mere bevidste – det kan bl.a. ses på de mange solceller folk får etableret – på flere og flere nye parcelområder, hvor der udelukkende bygges i træ – ligesom elbiler efterhånden også er blevet hvermandseje. Så måske er det også medvirkende til at flere vælger at holde ferie hjemme – for, på den måde er vi nemlig med til at reducere det store CO2 udslip – som et fly bruger. Ja, altså – hvis de i det hele taget flyver?

Uanset hvad årsagen er – så er det fedt at flere og flere har opdaget – at Danmark er attraktiv at feriere i.

God sommer 🙂

FOTO-UGE-BOGEN … fra uge 27 2022:

Du kan klikke på billederne – og se og læse et par ord om, hvor de er taget

Kategorier: tv-ugen …

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.