Skyerne er gule i aften – måske det skyldes Jonas – ham med den gule førertrøje – ham der har skrevet sig ind i historien – og ikke bare i sportshistorien – men i vores alllesammens historie. Tror ikke, det er gået nogen ramt forbi, at 3 uger – med verdens største cykelløb – sluttede med en dansker på podiet – en dansker vi kan være så stolte over, ikke alene pga sejren – men også – og ikke mindst – over episoden, hvor han stoppede op og ventede på rivalen der styrtede på turen nedad bjerget.

Om det er sportsånd, et storsind, eller en Thybo’s mentalitet – er underordnet – for det vi ser er et menneske – en spinkel Thybodreng – der – i en konkurrencemæssig presset situation – viser et nærmest helt umenneskeligt overskud – viser at han er; “Et ordentligt menneske, der tænker på andre end sig selv” en livssætning, som kommer fra et interview med Svend Brinckmann, hvor han siger at det var noget af det vigtigste han fik med sig fra sin opvækst i Tjørring.

Ja, man må sige at vores gule Thy’ske Smiley er hovedpersonen i et eventyr – et eventyr som han selv har skrevet, side for side – og et eventyr som sluttede så formidabelt smukt, alt selv HC.Andersen må sende ham Thumbs Up. Det er også et eventyr, som kun kunne blive til, ved hård træning – gad forresten godt vide, hvordan han kunne få så “gode ben” – “I et land uden Høje Bjerge?” – men ingen tvivl om at viljen til at vinde – har ikke sluppet sit tag i ham på noget tidspunkt, godt supleret op af hans “2 piger”s store opbakning.

På alle måder kan vi være stolte over vores “Tour-Dreng” – ja for nu er han jo pludselig blevet vores, selvom mange af os knapt kendte ham for 3 uger siden – han er nemlig med til at få det bedste frem i os alle – hans generte smil, smelter alt – så vi tror på verden – vi tror på livet og på det bedste i mennesker.

Et eventyr er det også – at vi i familien har mange prinser og prinsesser – og hvor en prins og en prinsesse kunne fejre fødselsdag – 2 dejlige oplevelser med morgensang, HotDog’er, GrillBrunch, kagepersoner og vandkamp – helt som det skal være når man fylder hhv. 12 💙 og 8 💗

Og endnu et lille eventyr – er da et lille pindsvin pludselig dukker op på terrassen. Det sidder helt stille og venter nok på mælk – tænker jeg – men at servere Havremælk, det kan jeg godt glemme – så hellere kravle hen over kunstmåtten – udarbejdet af kunstneren Dorte Tilma – og videre ind til naboen – og så håbe han har noget bedre at byde på. I øvrigt læser jeg efterfølgende at jeg bare skulle have serveret vand – så lærte jeg det. Og aprospro – kunstner Dorte Tilma – så kan programmet med hende, genses på tv-kanalen dk4 – på torsdag d. 28. juli kl 13.10

Med billedet af vores hjertetræ – som i løbet af næsten kun 1 dags tid – forvandlede sig til noget der ligner et – Jonas Vingegaard træ – ønskes alle en forrygende dejlig uge – måske mere på en cykel end at se på cykel.

… for hvis der skal ændres på Aarhus kommunes Cykelhandlingsplan – så er det nødvendigt – at vi er flere der snupper jernhesten. Den seneste statistik viser nemlig – at andelen af borgere, der tager cyklen fra A til B er gået totalt i stampe. Mellem 2017 og 2019 foregik 23 pct. af trafikken på cykel inden for Ringgaden og mellem 2019 og 2021 var det samme tal på 21 pct. – sååå afsted på cykel 😉

FOTO-UGE-BOGEN:

Læs tekst på de enkelte foto ved at klikke på dem.

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.