Går nu ind i min 5. uge med “Uhelbredelig Kræft” og da jeg ikke har nogen som helst smerter i forbindelse med sygdommen – så tror jeg, jeg kan sige at den største ændring – er alt det der foregår i mit hoved. Og alt efter, hvor tankerne drager hen, kan det ændre humøret hurtigere end jeg ville tro muligt. Verdensrekorden for antal brikker i et puslespil skulle være 54.000 brikker i 2017 – men jeg er ret sikker på at det tal overgås af de antal brikker der fylder i mit tankespinderi. 

fxBesat af livet er en ny udstilling på Moesgaard Museum. Straks jeg ser den titel flyver mine tanker i den retning – for det er jo det jeg er – jeg er besat af livet – jeg elsker livet med alle dets finurligheder – det liv, hvor jeg vist nok var død da jeg kom til verden og det liv, som jeg først fik øjnene op for efter en klask i r… for derefter at få en lyn dukkert i en spand koldt vand – først da indtog jeg livet og det liv kan jeg da umuligt leve uden – jeg vil det her liv – jeg vil alt det som livet giver mig og alt det som jeg kan give livet – og jeg vil alle, som jeg er så priviligeret at have, i mit liv – og det vil jeg i maaaange år endnu. 

“Resten af livet” svarede lægen, da jeg tidligt i mit forløb – spurgte hvor længe jeg skulle have kemo og i samme åndedrag sagde hun“Du skal betragte dig selv som kronisk syg.” Den sætning kom pludselig til mig igen forleden dag og på et splitsekund røg jeg ud af det mørke, jeg var på vej ind i – fordi en kronisk lidelse forbinder jeg med at gå rundt med smerter konstant – dem har jeg ikke

og det er jeg meget taknemlig for, for det må saftsuseme være hårdt – men jeg synes også at høre at man finder en måde at leve livet på – og leve et godt og ikke mindst et langt liv – med sygdommen. Og for mit vedkommende – ja der hører jeg lægens ord på den måde at min sygdom er en sygdom som jeg i bedste fald også kan leve længe med. Jo jo – tro kan flytte bjerge – men mine mundvig røg op ad.

Det er det, der er så vildt – et enkelt ord – en enkel overskrift – kan på splitsekunder ændre mit humør. Fx møder jeg også en nabo som fortæller at da hun læste mit sidste indlæg om hårtab – tænkte hun: “Yes, kemoen virker” Hold så da op hvor den sætning også strøg direkte ind i hjertekulen.

Forud for ugens lægesamtale – var jeg inde for at se resultatet af mine blodprøver. Det skal siges at det plejer jeg ikke at gøre – jeg vil hellere høre et resultat mund til mund – end selv at gå ind og tolke på det jeg læser – men det gjorde jeg altså denne gang og kan så se at de røde tal er stigende. Pulsen ryger op – tænker; “Det her, det går virkelig den forkerte vej.”  De forbaskede tårer er tæt på at bryde ud resten af dagen og jeg er meget mere sårbar – kun min daglige walk hjælper. Jeg siger til mig selv: “Hør her, jeg er jo ikke læge – og har derfor ikke nogen mulighed for at tolke den rette betydningen – så hvorfor tage bekymringer på forskud, hvis der nu ikke er noget at bekymre sig for?” Min walk bliver godt 10 km – vejret er skønt – finder masser af hjertesten og jeg kommer tilbage i et meget bedre humør. 

Efter lægesamtalen – er jeg i endnu bedre humør – for det viser sig at mine blodprøver er fuldstændig som de skal være – at de røde tal er stigende er simpelthen pga at den indsprøjtning jeg får efter en kemobehandling – som hun siger er en booster til mit immunforsvar – netop for at genoprette det som kemoen ødelægger. Så derfor er lægen glad og jeg er glad. 🙂 

Denne uge afsluttes med en kemo weekend – dvs fredag er jeg 4 timer på Skejby og får de første 3 kemobehandlinger – uden nogen bivirkninger. Den 4 kemo får jeg med hjem i en pumpe som jeg bærer på mig – i en fin lille taske – i 46 timer.

Den kemo er en kuldefølsom kemo og det vil sige, bare det at drikke et glas koldt vand er som om vandet er skiftet ud med nåle. Nålene prikker dog kun i de brøkdele af sekunder, det tager at synke vandet/nålene. Meeeen….  

Det samme sker i fingerspidserne – når jeg er ude på mine ‘walk’. En udetemperatur på 10 grader er nok til at hænderne ryger ned i lommen – det prikker og stikker simpelthen ret vildt, men heldigvis går det lige så hurtigt over, som det kommer.

 Jo, vel er det ubehageligt, men det står kun på i de to døgn jeg får denne kemo og så kan vandet jo altså erstattes med en dejlig kop te og et par vinterhandsker og et stort tørklæde kan klare resten. OG det betyder også at skrælle kartofler i koldt vand – er No Go

Derfor kan jeg også se – hvis jeg nu skal være helt ærlig – at min kemoweekend har mange fordele – netop fordi jeg er så priviligeret at vores børn og bonusbørn på skift træder til og overtager køkkenet. Denne weekend var det bonusbørnene som tog over 🙏

Ønsker alle en fantastisk uge – enjoy!
OG ‘as usual’ – FOTO-UGE-BOGEN finder du længere nede.

FOTO-UGE-BOGEN

… fra den forgangne uge, som var en uge der startede med et luksusophold i sommerhus – arbejde midt i ugen – og som blev afsluttet med hjemme kemo weekend – og hvor teamet bag min private kemotjans dennegang var bonusbørn og -børnebørn. OG så kommer der stadig buketter OG en nabo dukkede op med med den skønneste hjemmegjorte æblegrød, som smager himmelsk på mit morgenskyr. TAK


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.