… en lille ‘naturlig’ sø – ved ‘Gaarden’ i Skødstrup – en lille sø, som med tiden måske kan bidrage til biodiversiteten – og det er godt – fordi Biodiversitet – er vigtig – det handler om livet her på jorden – om livet i den lille sø – om samspillet mellem alt levende i søen – eller – for den sags skyld – også i skoven – for når et dødt træ får lov at ligge, så skaber det liv for insekter, svampe og fugle. Altså – ultra kort – så er det det der er Biodiversitet – OG – det er det, der er med til at give os bl.a. ren luft og vand og derved bl.a. kan bidrage til at vi kan minimere risikoen for sygdomme – og derfor er det så vigtigt at vi passer på vores natur.

… OG apropos sygdomme – har du læst “Som Pesten”? skrevet af Hanne-Vibeke Holst – forfatteren, der var forud for sin tid – forud på den måde at hun skildrede et samfund, som blev lukket ned af en ødelæggende og omfattende influenzavirus – og så kom Corona Pandemien. Nu har hun skrevet “Kriger uden maske” – en roman der skildrer først og fremmest en verdenskrig og en verden i forsyningskrise. Kort tid efter hun begyndte på bogen udbrød krigen mellem Rusland og Ukraine – Skræmmende! Er hun spåkone? Den må læses når den udkommer primo november.

I et interview med hende – om hendes nye bog – i JP – falder jeg specielt over hendes fortolkning af digteren John Donnes sentens: »No man is an island«.:

»Jeg er, fordi du er. Det handler om at forstå, at vi er indbyrdes forbundne. Hele menneskeheden er forbundet. Og vi er nødt til at løse problemer i fællesskab. Vi er nødt til at løse udfordringer i fællesskab og have respekt for hinandens forskellighed og forstå, at vi er forbundet med naturen og i vid forstand med universet og med kosmos. Vi er ikke bare uafhængige individer, som kan gøre, hvad vi vil, uden at det har konsekvenser for andre. Uanset, hvad vi gør, har det indflydelse på nogens vilkår.”

Læs hele artiklen HER

Så altså – kun i fællesskab kan vi løse de mange udfordringer/kriser vi står overfor – OG – det er udfordringer – på såvel det internationale, som nationale og lokale områder.

Lige nu – står vi overfor at sætte et X det sted, ved det parti, den person som vi tror på, kan løfte de mange opgaver der bl.a. er med Biodiversitetskrisen, altså naturens mangfoldighed som er i hastig tilbagegang – og med krisen i sundhedssystemet som mangler kvalificerede hænder og – ja – alle de mange andre kriser.

Ønsker alle en rigtig god valguge

Foto-uge-bogen

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.