Psykisk mistrivsel … blandt børn og unge – er et udtryk for, at den mentale sundhed ikke er i balance og det er et problem – og det er vores allesammens problem – ja, det er et samfundsproblem. Sundhedsstyrelsen skriver; “Den psykiske mistrivsel påvirker ikke bare de unges velbefindende i hverdagen, men der er også en risiko for, at den, hvis den ikke håndteres i tide, kan føre til alvorlige psykiske lidelser og social marginalisering i ungdomsårene og i voksenalderen.”

Her i del 2:6 – taler vi med nogen af de mange rådgivere der er tilknyttet BørneTelefonen – ligesom eksperter fra Børns Vilkår bl.a. fortæller om de mange forskellige måder psykisk mistrivsel kan vise sig på og hvad vi kan gøre for at være opmærksomme på problemet.

Børns Vilkår arbejder for at knække den stigende kurve og for at sikre at alle børn og unge, får netop hjælp så tidligt som muligt. Derfor er der bl.a. lanceret et nyt indsamlingsevent – et event, hvor danskernes stigende gå-glæde kombineres med lysten til at støtte op om BørneTelefonens arbejde – et event som løber over et halvt år, med indsamling på gåture over hele landet, for at nå frem til dette års finale på Camino de Compostela i Nordspanien – og et forhåbentligt pænt indsamlet beløb – til at støtte BørneTelefonens arbejde og – apropos Spanien – så burde vi forresten have gemt lidt af solen og varmen fra Caminoen – det kunne vi vist alle godt bruge – lige nu.

Men altså – godt 100 deltagere har tilmeldt sig projektet – alle med vidt forskellige, såvel baggrunde som bevæggrunde. For nogen har det længe været et ønske om at gå på Caminoen – og for andre bare det at komme ud at gå og være en del af et fællesskab. Fælles for alle er dog selve formålet med projektet.

PREMIERE – på del 2 i serien – mandag den 28.11 kl 18.50

Genudsendelser:

  • tirsdag den 29.november kl 15:00
  • fredag den 2. december kl. 18.00
  • lørdag den 3. december kl 22.45
  • søndag den 4. december kl. 22:05

Klik på fotoet – for at se en trailer for program (2:6)

FOTO-UGE-BOGEN:

klik på billederne – for at læse en lille kort beskrivelse

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.