Det kimer nu til glade jul, et barn er født og julen er sød – og ja – det er jo altså lige om lidt. Mon du har julegaverne i hus? Ja for julegaver det skal vi vel ha’ – eller skal vi? Altså – hvis du spørger mig – så vil jeg sige at når man bevæger sig rundt i den voldsomme trængsel og alarm – i verdens mindste storby – hvor der endda er sparet på julebelysningen – og det er koldt og man har fået alt for lidt tøj på – og næsen løber – ja så kunne jeg – på den ene side – godt undvære det at trave rundt og lede efter gaver – men på den anden side, er det nu alligevel hyggeligt – at finde gaven – gaven som måske kan vække smil og glæde og gaven som ikke er fundet på en ønskeseddel eller “Bestillingsseddel” som det jo ellers ofte bare er.

Julen ER en skøn tid – og måske får man indimellem julegaveindkøbene tid til at gå nogle gode lange ture – og måske samle lidt ind i naturen – i skoven – og derefter lave de smukkeste juledekorationer – og – skulle inspirationen mangle – så kig med når vi sender:

Juleværkstedet – med Claus Dalby og Hanne Utoft (2:3)

I anden del af Juleværkstedet – med Claus Dalby og Hanne Utoft – er der igen skruet op for julehyggen. Hanne elsker grene – de kan nemlig bruges på mange forskellige måder, siger hun – og hun viser hvordan de kan danne basis for en juledekoration med levende blomster – hun binder også en moskugle af frisk indsamlet skovmos og viser hvordan en amaryllis kan blive til en enkel og smuk værtindegave – imens binder Claus en rød buket – og – hænger en amaryllis op – med hovedet nedad.

Programmet kan streames på dk4.tv

– eller se det på tv-kanalen dk4:

Fredag den 16.12 kl. 23.30

Onsdag den 21.12 kl. 18.00

Gå for BørneTelefonen (4:6)

Skolelivet kan være barskt, og for nogle kan det være så hårdt, at de mister modet, at de får angst, eller at de laver selvskade. Heldigvis er det i de mere sjældne tilfælde. Man må dog aldrig glemme, at for den implicerede er problemerne præcist så store, som de føles. Mange forældre kommer i den bedste mening til at forsøge at glatte ud, at bagatelliserer skolens udfordringer – og den unge står tilbage med følelsen af ikke at blive hørt, ikke blive set og værst af alt ikke blive taget alvorlig. Det får BørneTelefonen rigtig mange opkald om, og heldigvis kan en samtale med en udenforstående ofte tage den grimme følelse.

BørneTelefonen oplever en stigning i opkald efter sengetid, når tankerne buldrer. Det kræver midler og heldigvis har vandreholdet Sydjylland/Fyn haft travlt med mange gode initiativer og fået meget godt med hjem. Bliv klogere på både vandrehold og BørneTelefonen i fjerde program af serien ”Gå for BørneTelefonen”, der handler om skolesvigt.

I mere end 1.000 år har pilgrimme vandret gennem det nordlige Spanien til byen Santiago de Compostela, til katedralen, hvor man formoder, at apostlen Jacobs jordiske rester ligger. Oprindeligt vandrede man af religiøse grunde – men i dag er der mange flere grunde til det at vandre på Caminoen. I denne programrække møder vi omkring 100 danskere fra hele landet – der i starten af året engagerede sig i indsamlingseventet “Gå for BørneTelefonen”, arrangeret af Børns Vilkår – et event som netop slutter med 5 dages vandring – på Caminoen i Nordspanien. OG der samles ind, fordi trivslen blandt børn og unge ikke står godt til i Danmark – og det er noget som BørneTelefonen kender alt for godt til. Alene sidste år, havde de frivillige rådgivere over 55.000 samtaler med børn og unge.

Vi har besøgt BørneTelefonen, hvor vi skal høre om ”omsorgssvigt”, ”skolesvigt”, ”digitalsvigt” og ”psykisk mistrivsel”, nogle af de områder, hvor vi som forældre og som samfund svigter. Vi følger også vandreholdene rundt om i landet, og undervejs får vi en snak om det at vandre og om det at vandre for et formål. Sidst, men ikke mindst, så afslører vi – når vi i sidste afsnit slutter på Caminoen i Spanien – det totale indsamlede beløb til projektet “Gå for BørneTelefonen”.

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.