Ved godt at børn elsker sne – og sne er også smukt en høj solskinsdag – og det hele er hvidt og stille og – ja – så stille at man kan høre sine fodspor – og skal man sige noget andet godt om sne – så skulle det være – at det hvide tæppe skjuler alt – f.eks. den manglende efterårsklargøring af haven, de mange visne blade der ikke var blevet fjernet fra planterne, fra stauderne og alle de blade, hvor vinden endda havde hjulpet med at samle dem i små bunker på terrassen – så det ville have været nemt – vel og mærket på en stille dag – at fylde dem i affaldssække. Mærkværdigvis faldt disse vindstille dage bare ikke på de få frie dage der var til rådighed – og i øvrigt – dage som der i fremtiden bliver færre af, nu hvor der ryger en helligdag – bare for at nævne et enkelt lille område – ud af de mange områder, vores nye regering vil sætte ind på. Må konstatere at vi er i en ny tid – vi er i fremtiden – fremtiden er nu – og det bliver lunere og sneen smelter

OG – lunere – nej varmere – meget varmere – var det at vandre på Caminoen – måske det fornemmes når vi i aften kl. 18.40 sender del 5:6 – i serien “Gå for BørneTelefonen” Vi er nemlig ankommet Spanien – og slutspurten på indsamling af midler til BørneTelefonen – er stadig i fuld gang. Der samles ind til BørneTelefonen, fordi trivslen blandt børn og unge ikke står godt til i Danmark – det er noget som BørneTelefonen kender alt for godt. Alene sidste år, havde de frivillige rådgivere over 55.000 samtaler med børn og unge – og tallet er stigende. Derfor er der brug for flere rådgivere.

I de tidligere programmer har vi besøgt BørneTelefonen, for at høre om nogle af de problemstillinger, som BørneTelefonens frivillige rådgivere oplever hos de unge, men i dette afsnit skal det mest handle om indsamlerne. De/vi har nemlig pakket vandrestøvlerne og er fløjet sydpå. De fem danske hold er slået sammen til tre, og fordeler sig på tre forskellige ruter; den Portugisiske, den Engelske og den Fransk Camino. Caminoen består af i alt af 4000 km markerede ruter over hele Spanien, der siden 800-tallet har været stien for den religiøse vandring, en vandring som kunne være – både for bod og soning.

Vi dykker ned i lidt af Caminoens historie – samtidig med at vores vandrere – hele tiden har det gode formål for øje – hvor de nu via de sociale medier, indsamler kilometerpenge, det betyder at hvert et skridt gør en forskel – løbende tikker der penge ind.

Hør og se – vandrernes oplevelser på den første del af Caminoen – på dk4.

Premiere – mandag den 19. december kl. 18.40

Juleværkstedet – med Claus Dalby og Hanne Utoft

I det tredje afsnit af “Juleværkstedet” skal der laves nogle arrangementer til julebordet. Der skal laves enebærtræer, der skal laves kogler med lidt enebær i, og så skal der laves tre forskellige typer vaser, inden det hele samles til et veldækket bord.

foto-uge-bogen:
Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.