Bare en helt almindelig uge …

… almindelig? Hmm – hvad er egentligt almindelig? Ja – jeg ved det ikke – det eneste, der for mig er helt almindelig – er, at ugen er slut før den får begyndt.

OG – Det vil med andre ord sige – at jeg ikke når det, jeg mener jeg skal nå.

OG – så må det være sådan, for jeg gør mit bedste.

Det ligger nemlig ret fast, at jeg ihvertfald ikke vil lade mig stresse. Jeg ved, at når jeg bliver sur, irretabel og en vrissen old lady – på grund af ‘for-mange-bolde-i-luften’ – så er det på høje tid at stoppe op, og komme ud på mine gåture – og apropros mine gåture – så nåede jeg mit nytårsfortsæt – om at vandre minimum 5,6 km om dagen de første 100 dage – på årets dag 100 – så nu er overliggeren flyttet op til 5,6 km minimum 365 gange i 2023

Og så er det heldigvis også sådan, at alt jo ikke bare er sort og hvidt – for en lille fordel – ved den tilstand – altså at blive sur, irretabel og vrissen – er der bestemt. Tempoet – på mine gåture – stiger nemlig voldsomt, og det er godt – for resultatet betyder at – jo mere pulsen stiger (det er godt for kredsløbet) – jo mindre bliver irritationen (det er godt for min omverden).

Kunsten … at lytte til kroppen

Kenneth Collins, som er aktøren i programmet der har premiere på tirsdag – Kunsten … at lytte til kroppen – stiller følgende relevante spørgsmål:

Hvorfor har du egentlig så travlt?
Vi kender det alle sammen, vi løber afsted for at nå det hele.
Vi jagter konstant at blive bedre og dygtigere.
Vi opnår et mål og sigter efter et nyt.
Vi ender i en hamsterhjul.
Hvornår stopper du op og nyder alt det du allerede har opnået?

… og han er – om nogen – manden der ved, hvad det vil sige at have for travlt og ikke lytte til de mange signaler som kroppen sender os. Kroppen prøver nemlig rent faktisk at fortælle os – at nu er det nok’ – vi skal bare mærke efter og lytte.

Kenneth lærte det selv på den barske måde – for, som for så mange andre – så kørte det bare derudad – men for godt 20 år siden blev han tvunget til at stoppe op – han fik nyresvigt og måtte derfor i dialyse hver anden dag. Det betød at han begyndte at tænke over sit liv – et liv som det meste af tiden foregik i overhalingsbanen. 

Han var heldig, efter 2 år fik han en ny nyre. Han lagde sit liv om – og i dag har han tid til familien – og så har han skiftet lønmodtager jobbet ud med egne klinikker, hvor han hjælper en masse mennesker med at lære at lytte til kroppen. Vi møder ham på klinikken i Risskov – og her fortæller han sin historie

PREMIERE

  • tirsdag den 18. april kl 22.30

GENUDSENDELSE:

  • mandag den 24. april kl 18.00

FOTO-UGE-BOGEN:

… en uge hvor foråret gjorde et ihærdigt forsøg på at slå igennem – også på de grå dage – og lod dagene blive afsluttet – med nogle spektakulære solnedgange

Kategorier: tv-ugen …

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.